Oude Schouw 6   
8491 MP Oude Schouw   
0566-652125   
info@jachtcharteroudeschouw.nl    

 
Home
Geschiedenis
De Schepen
Mogelijkheden
Arrangementen

Hotel Restaurant

Contact
 
 
 
 
Geschiedenis Waterherberg en Jachtcharter "De Oude Schouw"

Beleef de sfeer van vroeger

In de gelagkamer met haar stamtafel en prachtige lambrisering hangen nog oude gravures uit vroegere tijden. Hier bent u in het gelag van de meest historische plek van het oude veerhuis. Diep in de oude balken leven de klanken van verhalen van jagers, koetsiers, schippers, shantykoren, troubadours, dichters, kunstenaars, kooplieden, boeren en neringdoenden “Hier heeft een jager zo gelogen, dat de balken zijn gebogen”. Van oudsher is de huidige lounge al een zondige smeltkroes binnen het veerhuis, waar een laatste slok en hap, grol en grap, praal en pronk, beschouwing en discussie, geruchten en tijding, vraag en aanbod, avance en afwijzing een spiegel van de samenleving zijn. Op dit tijdstip vormen vele lieden hier een fraai schouwspel, waarin gerstenat en spiritualiën bijdragen tot een geanimeerde atmosfeer.

 

Veerhuis

Waterherberg “De Oude Schouw” is gelegen aan de oorsprong van het vroegere getijdenwater van de Middelsee. Een van de oudste pleisterplaatsen (16e eeuw) van Friesland. Op dit moment kruist de rivier de “Boarne” hier het omstreeks 1946 gegraven Prinses Margrietkanaal, oftewel de gekanaliseerde rivier de Wjittering. Op deze historische plek deed deze Waterherberg dienst als veerhuis gelegen aan de oude Rijksweg naar Leeuwarden. Hier werden gasten, reizigers, dieren, goederen en proviand door de herbergier met de veerpont overgezet.

 

Uitgebreide arrangementen

Het varen van gasten zit de herbergiers van deze Waterherberg dan ook al eeuwenlang in het bloed. Bovendien bieden wij de meest uitgebreide vaararrangementen vanwege onze eigen Waterherberg met al zijn faciliteiten en de gevarieerde vloot met zowel traditionele platbodems als enkele zeer zeewaardige jachten.